30.6.2024 - Darované pobyty pre Elku, Samka a Elku

DAROVANÉ POBYTY PRE ELKU, SAMKA A ELKU
Pri príležitosti sviatku detí sme prostredníctvom nášho darcu darovali 11 deťom týždenný rehabilitačný pobyt. Veríme, že intenzívna fyzioterapeutická rehabilitácia týmto deťom pomôže a prispeje k lepšej kvalite ich života. Tento týždeň Elka, Samko a Elka absolvovali svoje darované pobyty v Liberte.
ELKA
Elka je veľmi vnímavé štvorročné dievčatko. Narodila sa ako zdravé dieťa. Keď mala len päť mesiacov zasiahla ju prvá mozgová príhoda, ktorá postihla jej ľavú rúčku. O tri mesiace neskôr prišla ďalšia skúška v podobe druhej mozgovej príhody. Tentokrát to bolo vážnejšie - Elka ostala pripútaná na lôžko, potrebovala sondu na kŕmenie a pridružila sa aj epilepsia. Po rekonvalescencii začala Elka pravidelne dochádzať na rehabilitačné pobyty do Centra Liberta. Mamka si cení každý, aj najmenší pokrok, ktorý Elka vďaka rehabilitáciám dosahuje.
SAMKO
Samko sa narodil o mesiac skôr než sa očkávalo. Slová lekára pri pôrode o tom, že sa dieťa dusí, asi nechce počuť žiadna mamka. Hlávka bola fialová - nastal u neho tzv. syndróm modrej masky a aj nôžky boli neprirodzene skrútené dovnútra. Nasledovali dva týždne v inkubátore a silná žltačka. Ďalšie vyšetrenia odhalili defekty na srdiečku. Samko prestával dýchať, preto už ako trojmesačný podstúpil operáciu srdiečka. Cvičiť začal Samko najprv Vojtovou metóodou, potom prešiel na Bobath koncept. V Centre Liberta Samko usilovne cvičí už päť rokov. Pre Samka je dôležitý každý rehabilitačný pobyt, ktorý mu pomáha napredovať.
ELKA
Elke pri narodení lekári diagnostikkovali závažnú zrakovú vadu. Hoci je z medicínskeho hľadiska považovaná za nevidomú, jej pravé oko dokáže vnímať svet okolo. Pridružili sa aj ďalšie ochorenia ako centrálny hypotonický syndróm a dysharmonický vývin s výraznou motorickou retardáciou. Napriek diagnózom, Elka navštevuje s pomocou asistentky bežnú základnú školu. V škole na prekonanie zrakových ťažkostí využíva lupu a tablet. Jej vášeň pre jazyky je obdivuhodná - ako dvanásťročná ovláda anglický a francúzsky jazyk. Elka má veľké sny a odhodlanie ich dosiahnuť. Pravidelné rehabilitácie jej pomáhajú získať väčšiu samostatnosť pri používaní invalidného vozíka.
Vernosť Liberte sa oplatí.❤️
Spolu dokážeme viac!
Rezervovať rehabilitačný pobyt v Centre Liberta si môžete ☎ telefonicky: 0911 940 959 alebo ???? e-mailom: info@centrumliberta.sk alebo vyplnením kontaktného ???? formulára: https://liberta.forbis.sk/sk/externalForm/admin?iframe=1

30.6.2024 - Darované pobyty pre Elku, Samka a Elku

Zoznam noviniek