27.5.2024 - Nehoda navždy zmenila Bibke život. Vďaka rehabilitáciám v Centre Liberta bojujej s jej následkami a dokazuje, že sa nevzdáva!

Bibka bola študentka  tretieho ročníka na Obchodnej akadémii, bola mladá, krásna a plná života. S nadšením sa tešila na chvíľu, keď konečne dosiahne plnoletosť a bude môcť samostatne šoférovať s čerstvo získaným vodičským preukazom. Krátko po Novom roku oslávila osemnásť rokov, jej narodeninová párty bola naplánovaná na sobotu štrnásteho januára.  Začínal sa rok 2017. Avšak osudný piatok trinásteho všetko zmenil. Cestou zo školy domov, neďaleko jej paneláku, Bibku zrazilo cúvajúce smetiarske auto. Snehová kalamita so silným vetrom a snežením prispeli k tejto tragickej nehode. Následky zrážky boli pre Bibku devastujúce – utrpela 27 zlomenín, dlhé týždne strávila v bdelej kóme, bola odkázaná na umelú výživu cez PEG a ostala pripútaná na lôžko, neschopná pohybu a reči.

Mamka Marcela neváhala ani chvíľu, zo dňa na deň odišla z práce a začala opatrovať svoju dcéru.  S láskou a trpezlivosťou sa o ňu stará a pravidelne s ňou navštevuje rehabilitácie. Aj po siedmich rokoch od nehody je Bibka stále odkázaná na nepretržitú starostlivosť

Centrum Liberta navštevuje Bibka od roku 2017, kde podstupuje intenzívne rehabilitácie nevyhnutné pre jej pokrok. Vďaka nim dnes dokáže sedieť, vníma hovorené slovo a zlepšila sa aj jej schopnosť rozprávania. Fyzioterapeut Erik vysvetľuje:  „Naším hlavným cieľom v rámci rehabilitačných cvičení je zlepšenie rozsahu pohyblivosti  horných a dolných končatín.  Dosahujeme to prostredníctvom uvoľnenia svalového napätia a ovplyvnenia spasticity. Okrem toho sa zameriavame aj na cvičenia, ktoré bránia ďalšiemu rozvoju skoliózy chrbtice a zhoršovaniu dýchania.“

 Napriek svojmu hendikepu je Bibka spoločenská a má rada ruch okolo seba. Vždy sa usmieva na každého, kto sa s ňou pustí do reči. Mamka Marcela často berie Bibku do mesta, na dedinu či na výlety. Za všetkými pokrokmi, ktoré Bibka doteraz dosiahla, stojí neúnavná podpora a láska celej jej rodiny. Ich poslaním je zabezpečiť  Bibke čo najkvalitnejší život aj napriek jej hendikepu.

V Centre Liberta sa zameriavame na poskytovanie rôznych terapií nielen pre deti, ale aj dospelých so zdravotným znevýhodnením. Našim klientom poskytujeme individuálny liečebný terapeutický program. Na intenzívny rehabilitačný pobyt v CENTRE LIBERTA sa môžete objednať: telefonicky: 0911 940 959 alebo e-mailom: info@centrumliberta.sk.

27.5.2024 - Nehoda navždy zmenila Bibke život. Vďaka rehabilitáciám v Centre Liberta bojujej s jej následkami a dokazuje, že sa nevzdáva!

Zoznam noviniek